Over Novarbo

Deze website geeft een indruk van ons bedrijf. Voor een uitgebreidere kennismaking is het wellicht interessant een bezoek aan onze kwekerij te brengen. U bent van harte welkom om hiervoor een afspraak te maken.

20180522101753_IMG_2595-min

Onze specialisatie

Novarbo boomkwekerij is gespecialiseerd in het vermeerderen en kweken van bijzondere heesters en coniferen. Hiervoor hebben wij de beschikking over een glazen kas, roll-air kas, containervelden en volle grond. De vermeerdering vindt plaats in eigen beheer, in de vorm van stekken, enten en zaaien.

De afzet van de planten gebeurt met name door handelaren, exporteurs, boomkwekerijen, tuincentra en hoveniers.

IMG_2474-min

Voortdurende vernieuwing

Novarbo boomkwekerij is voortdurend bezig met vernieuwingen binnen het assortiment, om op deze manier de klanten op een optimale manier te kunnen blijven voorzien van de beste soorten.

Bij het kweken van de planten probeert Novarbo boomkwekerij zo min mogelijk gebruik te maken van chemische middelen en werken ze in de volle grond zo veel mogelijk met organische meststoffen.

10 jaar groei

Novarbo boomkwekerij is in 2009 opgericht door Vic van Lier. Al gauw werd duidelijk dat ook bij zoon Daan de interesse in de boomkwekerij lag. In 2017 besloten zij om Novarbo boomkwekerij samen voort te zetten. Het bedrijf groeide door en heeft inmiddels een omvang van 5 ha waarvan 4 ha volle grond en 1 ha containerveld en kassen. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in coniferen en bijzondere heesters die met name in eigen beheer worden vermeerderd.

Op 1 juni 2018 hebben wij op veel te jonge leeftijd afscheid moeten nemen van Vic, oprichter van Novarbo boomkwekerij. Ondanks dit grote verlies blijft Daan Novarbo boomkwekerij voortzetten.

Onze klanten